Пилешка крем супа за деца на 1 годинка
Подходящо за бебета след 12 - тия месец
Използвани продукти:
370 грама пилешко месо, за предпочитане филе
20 грама масло
1 морков
25 грама лук
30 грама брашно
250 милилитра прясно мляко
Яйце
7 грама целина
2 грама сол
Приготвяне: Сварете пилешкото месо в леко подсолена вода, Обезкостете го, ако има нужда. Част от месото нарежете на ситно, а останалата част пасирайте и оставете настрани. Към бульона прибавете нарязаните на дребно лук, моркови и целина и ги варете до като омекнат. Пасирайте добре сварените зеленчуци. Брашното, маслото, яйцето и млякото използвайте за да приготвите сос бешамел, като го разреждайте с бульона от зеленчуци. После прибавете смляното и нарязано на дребно месо.